Weekend kulinarny w Gdyni

Zapraszamy serdecznie do Gemini na kolejną już V edycję Weekendu Kulinarnego w Gdyni. W niedzielę – spotkanie z pysznymi smakami rozpoczniemy jesiennym śniadaniem z Trójmiejską Solniczką, obejrzymy pokazy kulinarne oraz pokażemy jak gotować razem z dziećmi :)

Od piątku do niedzieli w określonych godzinach - Happy Hours - w ponad 20  restauracjach na Szlaku Kulinarnym  serwowane będą mini dania w promocyjnej cenie 5 PLN. Warto wybrać się na spacer tym szlakiem i odbyć kulinarną podróż po czterech kontynentach, gdyż  podczas Weekendu Kulinarnego będzie można m.in. odwiedzić słynącą z orientalnych smaków i przypraw restaurację hinduską, zjeść przysmaki ze słonecznych Włoch w licznie reprezentowanej w Gdyni cucina italiana, poznać egzotyczną kuchnią Północnej Afryki, spróbować amerykańskich burgerów w wersji slow foodowej oraz wykwintnych dań kuchni chińskiej, a także, co ucieszy z pewnością amatorów sushi, spotkać się z przyjaciółmi w restauracji z japońskimi specjałami. Ponadto nie zabraknie oczywiście pysznych potraw reprezentujących nasze rodzime kulinaria i, jak przystało na nadmorskie miasto, dań rybnych.

Jak co roku aktywnych i ambitnych smakoszy zapraszamy do udziału w Rajdzie po Gdyńskich Restauracjach. Na wszystkich, którzy skorzystają z Happy Hours w jak największej liczbie restauracji, poznając Gdynię od kuchni i udokumentują to specjalnymi naklejkami, czekają atrakcyjne nagrody.

 

W niedzielę w samo południe zapraszamy wszystkich gdyńskich łasuchów do Centrum Gemini na Jesienne śniadanie na Szlaku Kulinarnym przygotowane przez blogerki kulinarne z Trójmiejskiej Solniczki we współpracy z autorkami blogów Burczymiwbrzuchu, Stoliczku nakryj się, Śliwkowska w kuchni, Ugotujmy.blogspot.com, Czym pachnie u Żaków. Zapowiada się prawdziwa uczta nie tylko dla ciała, ale i ducha, gdyż przygotowywane przez trójmiejskie kuchenne boginie przysmaki oszołomią nas zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Inspiracją śniadania będzie bogactwo jesiennych smaków, wśród których znajdziemy m.in. cynamonowe muffiny z gruszkami, tarteletki dyniowe, beziki z kremem orzechowo-figowym , bułeczki śródziemnomorskie, tarta cukiniowa z fetą, babeczki jabłkowe z cynamonową kruszonką, babeczki z serem pleśniowym i gruszką i wiele innych pysznych niespodzianek. Dodatkową atrakcją będzie możliwość spotkania się z trójmiejskimi blogerkami, które z pewnością chętnie podzielą się swoimi sekretnymi przepisami i podpowiedzą jak prowadzić bloga kulinarnego. Po śniadaniu odbędą się pokazy Live Cooking, czyli gotowania na żywo, podczas których będzie można podejrzeć w akcji najlepszych kucharzy, a na koniec także skosztować przygotowanych przed naszymi oczami potraw. Jeden z pokazów dotyczył będzie wyłącznie kuchni wegetariańskiej.

Na najmłodszych czekają warsztaty kulinarne Eko Smaki, podczas których dzieci  w lekki i przyjemny sposób dowiedzą się jak zdrowo się odżywiać oraz przygotują m.in. pyszne i zdrowe chipsy.

Nowością podczas tegorocznego Weekendu Kulinarnego będą bezpłatne pokazy filmów kulinarnych, odbywające się od piątku do niedzieli w Gdynia InfoBox. Wśród prezentowanych filmów będzie m.in. „Więcej niż miód”, przebój międzynarodowych festiwali filmowych i jeden z najdroższych w historii filmów dokumentalnych.

Zapraszamy wszystkich do wspólnej zabawy i życzymy smacznego!

 

Więcej informacji www.kulinarnagdynia.pl

Rozkład Happy Hours w restauracjach na Szlaku Kulinarnym:

Barbados - pt 18:00-21:00, sb 17:00-21:00, nd 17:00-20:00

Coco - pt 12:00-14:00, sb 12:00-14:00, nd 12:00-14:00 pt

Da Vinci – pt 14:00-17:00, sb 13:00-16:00, nd 14:00-17:00

Del Mar – pt 15:00-18:00, sb 15:00-18:00

eM Be Restaurant – pt 18:00-20:00, sb 18:00-20:00, nd 18:00-20:00

Kandelabry – sb 14:00-16:00, nd 14:00-16:00

Kapitan Cook – pt 16:30-19:30, sb 16:30-19:30 ,  nd 16:30-19:30

La Luna Rossa – pt 17:00-19:00, nd 16:00-18:00

Lavenda Cafe & Galeria – pt 17:00-19:00, sb 11:00-13:00, nd 12:00-14:00

Luka – sb 13:00-15:00, Nd 18:00-20:00

Malika – pt 14:00-16:00, nd 12:00-14:00

Monte – sb 18:00-20:00, nd 18:00-20:00

Moon – pt 15:00-17:00, sb 12:00-14:00

Panorama – pt 12:00-14:00, sb 12:00-14:00, nd 12:00-14:00

Pesto – sb 14:00-16:00, nd 15:00-17:00

Restauracja Hotelu Orbis Gdynia – pt 16:00-19:00, sb 16:00-19:00, nd 16:00-19:00

Taj Mahal – pt 15:00-17:00, nd 20:00-22:00

Tawerna – sb 14:00-16:00, nd 15:00-17:00

The Towers – pt 18:00-20:00, sb 18:00-20:00

Tokyo  Sushi – sb 12:00-14:00, nd 18:00-20:00

Trio - pt 18:00-20:00, sb 18:00-20:00, nd 16:00-18:00

Śródmieście – pt 12:00-14:00, sb 12:00-14:00, nd 12:00-14:00

W Ogrodach – pt 16:00-18:00, sb 12:00-14:00

Program Weekendu Kulinarnego

Piątek 27 września

  • 10:00 - 22:00

Happy Hours w wybranych restauracjach na Szlaku Kulinarnym Centrum Gdyni

  • 18:00 Gdynia InfoBox I piętro

Pokaz filmu „Łowcy owoców” (Kanada, 2012, 95 min)

Sobota 28 września

  • 10:00 - 22:00

Happy Hours w wybranych restauracjach na Szlaku Kulinarnym Centrum Gdyni

  • 13:00 Galeria Malucha

Dziecięca Akademia Kulinarna – warsztaty kulinarne dla dzieci

  • 18:00 Gdynia InfoBox I piętro

Pokaz filmu „Więcej niż miód” (Szwajcaria/ Niemcy/Austria, 2012, 90 min)

Niedziela 29 września

  • 10:00 - 22:00

Happy Hours w wybranych restauracjach na Szlaku Kulinarnym Centrum Gdyni

  • 12:00-16:00 Centrum Gemini I piętro

12:00 - Gdyńskie śniadanie na Szlaku Kulinarnym

13:00-16:00  - Pokazy Live Cooking, Eko Smaki - warsztaty kulinarne dla dzieci

16:00 - Finał konkursów z nagrodami: Rajd po Gdyńskich Restauracjach i Konkurs na Gdyński Przysmak

  • 16:00 Gdynia InfoBox I piętro

Pokaz filmu „El Bulli - Cooking in Progress'' (Niemcy, 2011, 108 min)

 
grudzień 2024
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Partnerzy Centrum Gdynia Waterfront

 

 

Zapraszamy na profile FaceBook naszych najemców.

Lili`s

The Dockers INN Pub

Coco

Harem Club

Dom Czekolady

FunPark

Moshi Moshi Sushi

do góry
Strona główna | Waterfront | Kino | Gastronomia | Sklepy/Usługi | Kontakt
© Centrum Kultury i Rozrywki Gdynia Waterfront. All Right Reserved. 2010.